Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec

Obálka knihy Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec - ,

Koupit knihu

Vypůjčit knihu

Název: Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec

Autor: Zuzana Kobíková

V kategorii
Žánr
Věková kategorie
Štítky redakce, , , ,
Štítky uživatelůPomozte nám i ostatním - buďte první, kdo zařadí tuto knihu.

Čtenáři: Proč právě tato kniha?

Kniha, která se věnuje přípravě pokrmů s potravinovým omezením, například z důvodů celiakie, potravinové alergie. Cílem kuchařky Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec je představit čtenářům, že potravinové omezení může jejich jídelníček obohatit, protože je přivádí na stopu nových potravin, chutí i možností imitace vlastností lepku, mléka i vajec. A že to, že se musí vyhýbat některým potravinám neznamená, že se musí vzdát požitků, které s sebou dobré jídlo přináší.

Co je zdravé, může skvěle chutnat, když se to dobře a s láskou připraví. U některých jídel připravovaných bez lepku, mléka, vajec je té lásky k dobrému jídlu zapotřebí dosti, protože nejsou na přípravu snadná. Jak obalit řízek bez mouky, vajec a klasické strouhanky může znít zejména v počátcích nového stylu vaření jako hlavolam. A pravdou je, že imitovat vlastnosti lepku, mléka a vajec je do jisté míry možné, ale ne vždy jednoduché ani levné. Proto klade kniha Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec důraz také na na výběr nutričně hodnotných surovin, které lze připravit snadno a rychle (pohanka, jáhly, kukuřice, případně mouky a kaše z těchto plodin, kvalitní maso, zelenina, ovoce i bylinky). Nechybí tu informace o jejich vlastnostech a využití při přípravě pokrmů: jak je dávkovat, kombinovat a ochucovat, aby opravdu dobře chutnaly.

čtenářský TIP

Ukázka z knihy

Kynutý koláč pohankovo-jahelný, s mákem a mandlemi. Bez lepku, mléka, vajec.

Mohlo by Vás také zajímat







Pro odborníky, pro média, mapa webu ~ kontaktujte nás