Doporučili | PhDr. Iva Málková |
---|---|
V kategorii | Civilizační choroby a nesprávný životní styl |
Žánr | Naučná |
Věková kategorie | Dospělí |
Štítky redakce | zdravá výživa, recepty, obezita, metabolismus, dieta |
Štítky uživatelů | Pomozte nám i ostatním - buďte první, kdo zařadí tuto knihu. |
Glykemická kuchařka je určená pro všechny, kteří mají zájem o zdravou výživu, a těm, kteří chtějí hubnout bez pocitu hladu. Obsahuje konkrétní tipy a recepty na snídaně, obědy a večeře s nízkoenergetickou hodnotou a výhodným poměrem živin, vhodné pro hubnutí a udržení váhy. Umožňuje aktivní výběr jídelníčku pro celou rodinu dle vlastní chuti, bez zatěžování počítáním kilojoulů. Důležité je zaměření na glykemický index potravin a způsoby jeho snižování.
AKTIVNÍ PŘÍSTUP K VYTVOŘENÍ JÍDELNÍČKU
Pokud se rozhodnete, že budete hubnout, většinou vás napadne slůvko dieta a s ním spojený nepříjemný pocit odříkání. Základem úspěšné redukce váhy, tedy úbytku zejména tuku a zachování svaloviny, je vyvážení požadavků nutričních s psychickými — tělo pak i při redukci váhy dostane, co si žádá, a hubnoucí člověk je spokojený. Jeho život se tak nemusí dělit na etapu hubnutí s odpočítáváním dní, kdy už „to“ skončí, a etapu, při níž si může dopřávat, ale dosáhne toho, že si bude — ovšem rozumně — dopřávat celý život.